|
||||||||||
Sardynki z oreganoKrótki opis potrawydla smakoszy rybPotrzebne składniki wypatroszone sardynki - 12 szt. oliwa z oliwek - 5 łyżka(i) posiekane świeże oregano - 5 łyżka(i) sok z cytryny otarta skórka z cytryny cytryna pokrojona na plasterki - 1 szt. sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Ryby układamy w żaroodpornym naczyniu, między nimi układamy plasterki cytryny. Polewamy oliwą z oliwek i wyciśniętym sokiem z cytryny, posypujemy startą skórką z cytryny i świeżo startym oregano. Przyprawiamy solą i pieprzem. Zapiekamy w piekarniku w temp. 190 stopni przez 30 minut.
Smacznego!
Jak podawać?na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|