|
||||||||||
Indyk z ziołami prowansalskimiKrótki opis potrawyindyk z ziołami prowansalskimiPotrzebne składniki mięso z piersi indyka - 1 kg cytryna - 0,5 szt. czosnek - 5 zioła prowansalskie - 1 łyżka(i) sól, piprz - do smaku Przydatne akcesoriabrytfannaEtapy przyrządzania1
Czosnek zmiażdżyć, utrzeć z solą na jednolitą masę.
Mięso umyć i dokładni osuszyć , następnie obficie skropić sokiem z cytryny, natrzeć masą czosnkową, oprszyć pieprzm i ziołami prowansalskimi.
Szczelnie zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika na godzinę.
Przed podanim pokroić na plastry.
Jak podawać?na półmisku Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|