|
||||||||||
Makowiec bez przekładaniaKrótki opis potrawySmacznyPotrzebne składniki mak - 20 dag jaja - 6 szt. cukier kryształ - 30 dag masło - 15 dag czubate łyżki grysiku - 6 szt. soczyste jabłka - 40 dag zapach migdałowy bakalie proszek do pieczenia Etapy przyrządzania1
Mak sparzyć i przemleć III razy.Mało utrzeć z cukrem i żółtkami, dodać mak, starte na grubych oczkach tarki jabłkach,surowy grysik, na końcu zapach , bakalie i pianę z białek.Upiec. Można polać polewą.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|