|
||||||||||
Tort śmietankowyKrótki opis potrawytortPotrzebne składniki jajka - 8 szt. cukier - 35 dag mąka - 20 dag masło - 10 dag twarożek - 40 dag śmietana - 1/2 l cukier waniliowy żelatyna - 4 łyżka(i) sok z cytryny skórka z cytryny Etapy przyrządzania3
Roztopione, ostudzone masło dodać do żółtek, wymieszać. Mąkę przesiać bezpośrednia na masę z żółtek
5
Pianę włożyć na mąkę, ostrożnie wymieszać wszyskie składniki, ciasto przełożyć do posmarowanej tłuszczem tortownicy, piec ok 35 min w temp 180 C, gdy ostygnie przekroić na 3 krążki
7
Żelatynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku, twarożek wymieszać ze skórką i sokiem z cytryny i żelatyną, połączyć ze śmietaną
8
Krążki ciasta posmarować kremem, złączyć razem, lekko przyciskająć, resztą kremu posmarować boki tortu i ozdobić wierzch, wstawić do lodówki na 3-4 godziny
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|