Garnek grzybowy po myśliwsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Garnek grzybowy po myśliwsku

Potrzebne składniki

• 0 dag grzybów, l0 dag wędzonego boczku lub słoniny
• 40 dag ziemniaków ugotowanych w łupinach
• 1/4 główki kapusty, 2 łyżki mąki, łyżka margaryny
• 3/4 l rosołu, sól, pieprz, kminek.

Etapy przyrządzania

1
Wędzony boczek wytopić, dodać mąkę, zrobić jasną zasmażkę, podlać rosołem, zagotować stale mieszając, aby uzyskać gładki sos. Doprawić solą, pieprzem i kminkiem. Żaroodporne naczynie lub rondel wysmarować tłuszczem. Obrane ze skórki ziemniaki oraz grzyby pokrajać w cienkie plastry, kapustę cienko poszatkować. Układać kolejno warstwami, zalać sosem i dusić 30 minut
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher