|
||||||||||
Garnek grzybowy po węgierskuKrótki opis potrawySuper danie jednogarnkowe w węgierskim stylu.Potrzebne składniki 40 dag grzybów, 40 dag pomidorów, 30 dag strąków papryki 10 dag słoniny lub boczku, skrawki szynki lub kiełbasy 2 cebule, 2 szklanki rosołu, 2 łyżki mąki łyżka margaryny, sól, pieprz, cukier, łyżka siekanej natki pietruszki Etapy przyrządzania1
Słoninę kroimy w kostkę, wytapiamy, dodajemy posiekaną cebulę, wymyte i pokrajane w plastry grzyby i okrawki kiełbasy; dusimy razem 10 minut. Strąki papryki, myjemy i oczyszczamy, kroimy w cienkie paseczki. Pomidory polewamy wrzątkiem, obieramy ze skórek, kroimy w ćwiartki. Paprykę i pomidory dodajemy do grzybów, podlewamy rosołem i chwilę razem gotujemy.
Z mąki i margaryny robimy zasmażkę, zagęszczamy potrawę. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, zagotować. Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|