|
||||||||||
Garnek grzybowy z fasoląKrótki opis potrawyGarnek grzybowy z fasoląPotrzebne składniki 40 dag grzybów, cebula, 10 dag słoniny lub boczku wędzonego 20 dag ugotowanej, wcześniej fasoli „Jasiek” lub innej łyżka przecieru pomidorowego, sól, pieprz, papryka kwasek cytrynowy, cukier, łyżka mąki, łyżka margaryny, siekana natka pietruszki. Etapy przyrządzania1
Grzyby oczyścić, wymyć, pokrajać. Cebulę posiekać, przesmażyć razem z grzybami na wytopionej słoninie. Podlać rosołem, dodać ugotowaną fasolę, przecier pomidorowy i przyprawy, dusić 10 minut.
Z mąki i margaryny zrobić zasmażkę, zagęścić zupę, zagotować.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|