|
||||||||||
Ziemniaczane gofryKrótki opis potrawygofryPotrzebne składniki ziemniaki - 40 dag cebula jajka - 3 szt. mąka - 25 dag maślanka - 250 ml śmietana - 250 ml sól pieprz proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania2
Cebulę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach
4
Do miski wlać maślankę, śmietanę i żółtka, wymieszać, dodać masę ziemniaczaną i cebulę, doprawić solą oraz pieprzem, mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać do masy, ostrożnie wymieszać z pianą z białek
5
Włączyć gofrownicę, foremki posmarować olejem, do każdej foremki nałożyć 2 łyżki ciasto, piec 4-8 min, podawać z pikantnym twarożkiem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|