|
||||||||||
Cielęcina z marchewkąKrótki opis potrawyMałe kotleciki z cielęciny.Potrzebne składniki cielęcina bez kości (karkówka, górka lub łopatka) - 80 dag sól pieprz zioła świeże albo suszone (tymianek, majeranek) olej - 1 łyżka(i) marchewka groszek zielony świerzy lub mrożony masło - 1 łyżeczka(i) ryż lub ziemniaki Etapy przyrządzania1
1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, lekko rozbić, uformować małe kotleciki.
2. Świerze zioła drobno posiekać, zmieszać solą, pieprzem i olejem, natrzeć mięso.
3. Usmażyć kawałki mięsa na patelni bez tłuszczu.
4. Marchewkę i groszek ugotować (mrożony krócej niż świeży), wyłożyć na półmisek, na wierzchu położyć wiórki masła.
5. Na jarzynach ułożyć kotleciki, podawać na ciepło z ryżem ugotowanym na sypko lub ziemniakami puree.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|