|
||||||||||
Zapiekanka rybnaKrótki opis potrawyFilety rybne z piekarnika.Potrzebne składniki mrożone filety z dorsza - 60 dag sól drobno zmielony biały pieprz koncentrat pomidorowy - 2 łyżka(i) śmietana - 1/2 szkl. pomidory - 2 duże szt. ziemniaki - 4 szt. olej - 3 łyżka(i) jajko - 1 szt. świerze lub suszone liście bazylii Etapy przyrządzania1
1. Filet lekko rozmrozić, oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron.
2. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, obgotować, pokroić w nieduże grube plasterki.
3. Blachę cienko wysmarować tłuszczem (najlepiej olejem), ułożyć rybę i ziemniaki oraz pokrojone w plastry pomidory,
4. Koncentrat połączyć ze śmietaną, dodać jajko i przyprawy, dokładnie wymieszać, sosem zalać potrawę.
5. Wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30-40 minut, wyjąć, posypać świeżymi lub suszonymi ziołami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|