Toffi domowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Ska
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszny deser

Potrzebne składniki

• cukier puder - 1 i 1/2 szkl.
• masło - 1 szkl.
• syrop klonowy - 3 łyżka(i)
• woda - 3 łyżka(i)
• wiórki czekoladowe - 25 dag
• posiekane migdały - 1/3 szkl.

Etapy przyrządzania

1
W rondlu rozpuszczamy masło, dodajemy cukier, syrop, wodę i podgrzewamy cały czas mieszając.Gdy składniki się rozpuszczą i mieszanka zacznie wrzeć przelewamy ją do wysmarowanej masłem formy.W rondlu podgrzewanym w łaźni wodnej rozpuszczamy czekoladę i rozlewamy na mase toffi. Całość posypujemy migdałami i gdy stężeje kroimy na małe porcje. Smacznego!

Jak podawać?

gdy stężeje Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher