|
||||||||||
Mleczko migdałoweKrótki opis potrawyPyszny pomysl na deser.Potrzebne składniki 10 dag zmielonych obranych migdałów esencja migdałowa 1/4 litra mleka 5 dag cukru 1 łyżka wiśniówki 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki śmietanki kremówki masło i cukier puder do foremek Etapy przyrządzania1
Cukier mieszamy ze zmielonymi migdałami. Zostawiamy na godzine. Dodajemy pare kropli esencji. Żelatyne namaczamy w zimnej wodzie. Masę migdałową przeciramy przez geste sito. Mleko podgrzewamy, zelatyne rozpuszczamy i laczymy z mlekiem. Dodajemy lyzke wiśniówki. Chłodzimy.
Ubijamy śmietanke. Nastepnie mieszamy ja z zastygajacym kremem. 4 foremki smarujemy maslem, obsypujemy cukrem pudrem. Wstawiamy na 2 godziny do lodowki. Zastygły krem wykladamy na talerze. Mozemy podawac z soseami owocowymi i przyozdobic listkami miety.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|