Mleczko migdałowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszny pomysl na deser.

Potrzebne składniki

• 10 dag zmielonych obranych migdałów
• esencja migdałowa
• 1/4 litra mleka
• 5 dag cukru
• 1 łyżka wiśniówki
• 3 łyżeczki żelatyny
• 1/2 szklanki śmietanki kremówki
• masło i cukier puder do foremek

Etapy przyrządzania

1
Cukier mieszamy ze zmielonymi migdałami. Zostawiamy na godzine. Dodajemy pare kropli esencji. Żelatyne namaczamy w zimnej wodzie. Masę migdałową przeciramy przez geste sito. Mleko podgrzewamy, zelatyne rozpuszczamy i laczymy z mlekiem. Dodajemy lyzke wiśniówki. Chłodzimy. Ubijamy śmietanke. Nastepnie mieszamy ja z zastygajacym kremem. 4 foremki smarujemy maslem, obsypujemy cukrem pudrem. Wstawiamy na 2 godziny do lodowki. Zastygły krem wykladamy na talerze. Mozemy podawac z soseami owocowymi i przyozdobic listkami miety.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher