|
||||||||||
Szaszłyk po królewsku z czosnkiem i boczkiemKrótki opis potrawyszaszlyczekPotrzebne składniki polędwicy wieprzowej - 0.5 kg boczku wędzonego - 15 dag oliwa - 100 ml zabki czosnku - 12 szt. slodka papryka - 1 łyżeczka(i) rozmaryn - 1 szt. pieprz bialy sol Etapy przyrządzania1
Polędwiczki kroimy na 3 - 4 cm kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką oraz zalewamy oliwą i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Na przygotowane wcześniej patyczki nabijamy na przemian mięso, czosnek i boczek, a następnie pieczemy szaszłyki na grillu lub też w rozgrzanym piekarniku. Na przygotowanie polędwiczek wieprzowych z grilla nie potrzebujemy dużo czasu, bo mięso jest bardzo delikatne i soczyste. Możemy je podać z ziemniakami z rusztu, masłem czosnkowym i koperkiem. Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|