|
||||||||||
Sos pomidorowo-jabłkowyKrótki opis potrawyPodawać do drobiu i ryb pieczonych na ruszcie.Potrzebne składniki 50 dag jabłek duża cebula 1 kg pomidorów cynamon mielona słodka papryka gałka muszkatałowa cukier, sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Obrane jabłka trzemy na tarce, cebulę siekamy, pomidory kroimy w kosteczkę. Jabłka, cebulę ipomidory wkladamy do rondla i gotujemy na małym ogniu, często mieszając, pod koniec gotowania wsypujemy przyprawy, potem przecieramy przez sito i gotujemy, aż sos zgęstnieje. Studzimy.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|