|
||||||||||
Zapiekane podgrzybkiKrótki opis potrawydla smakoszy grzybówPotrzebne składniki podgrzybki - 50 dag śmietana - 1 szkl. tarty żółty ser - 3 łyżka(i) jajka - 2 szt. natka pietruszki cebula - 1 szt. ząbki czosnku - 2 szt. masło - 1 łyżka(i) olej - 1 łyżka(i) sól,pieprz Etapy przyrządzania1
Grzyby kroimy w plastry. Cebulę i czosnek w kostkę. Natkę siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i masło, szklimy cebulę i czosnek, dodajemy grzyby, natkę pietruszki i dusimy, aż sok odparuje, przyprawiamy. Zółtka oddzielamy od białek, mieszamy ze śmietaną i tartym serem. Grzyby przekładamy do żaroodpornych kokilek, zalewamy śmietaną z dodatkami i zapiekamy kilka minut.
Jak podawać?udekorowane zieleniną Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|