|
||||||||||
Sos greckiKrótki opis potrawyPodawać do ryb i ryżu.Potrzebne składniki Opakowanie mrożonej włoszczyzny pokrojonej w paseczki (45 dag) cebula 1/3 szkl. oliwy 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego łyżeczka musztardy ziele angielskie liść laurowy cynamon sok z cytryny cukier, sól, pieprz Etapy przyrządzania1
W rondlu na rozgrzanej oliwie smazymy włoszczyznę wraz z posiekaną cebulą, wlewamy do niej ćwierć szklanki wody i wsypujemy przyprawy, dusimy do miękkości na małym ogniu. Pod koniec duszenia dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z musztardą i sok z cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|