Zupa "nic"

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
• Zupy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Niby nic a jednak pychotka :)

Potrzebne składniki

• 6 jajek
• 20 dag cukru
• 3/4 litra mleka
• 1 laska wanilii
• szczypta soli

Etapy przyrządzania

1
Żółtka ucieramy z 5 dag na jasny krem. Zagotowujemy mleko z rozszczepiona wanilia. Zalewamy goracym mlekiem mase jajeczna, caly czas mieszajac. Ibijamy na parze, az zgestnieje. Schladzamy. Rozdzielamy na porcje. Bialka lekko solimy, ubijamy na piane. Dodajemy reszte cukru, caly czas ubijamy. W plaskim garnku zagotowujemy wode. Za pomoca 2 lyzek formujemy podluzne kluseczki i kladziemy na wrzatek. Gotujemy 45 sekund, nastepnie delikatnie przewracamy i gotujemy jeszcze 30 sekund. Ugotowane kluski ukladamy na waniliowym kremie. Mozemy udekorowac nitkami karmelu
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher