Grzyby w sosie własnym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
9 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo smaczne

Potrzebne składniki

• grzyby - 50 dag
• orzechy włoskie - 20 dag
• cebule - 3 szt.
• bulion drobiowy - 1/2 szkl.
• 2 ząbki czosnku
• olej
• koper,pietruszka
• sól,pieprz

Etapy przyrządzania

1
Grzyby kroimy w plastry. Orzechy siekamy. Cebulę i czosnek też siekamy. W rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę i czosnek, szklimy, dodajemy grzyby i dusimy 10 minut mieszając. Podlewamy bulionem i dusimy jeszcze 30 minut. Potem do grzybów dodajemy posiekaną zieleninę, przyprawy, orzechy i dusimy jeszcze 10 minut. Smacznego!

Jak podawać?

na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher