fondue czekoladowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Joozeph
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

fondue czekoladowe

Potrzebne składniki

• czekolada gorzka - 75 g
• czekolada mleczna - 75 g
• starta skorka z pomaranczy
• mleko - 75 ml
• likier pomaranczowy - 30 ml
• melon bialy i zolty
• ananas
• truskawki

Etapy przyrządzania

1
Do kociołka wkładamy pokruszoną czekoladę, wlewamy mleko i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Do rozpuszczonej czekolady wlewamy liker pomarańczowy. Owoce (poza truskawkami) obieramy i kroimy w kostkę. Pokrojone owoce nadziewamy na szpadki i zanurzamy na chwilę w czekoladzie.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Joozeph
Joozeph
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (5)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher