|
||||||||||
Sos grillowyKrótki opis potrawyPodawać do mięs i ryb pieczonych na ruszcie.Potrzebne składniki 1 kg papryki 3-4 cebule pół szkl. oleju 3-4 łyżki ostrego keczupu mielony cynamon i goździki cukier, sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Paprykę i cebulę kroimy. W garnku podgrzewamy olej, szklimy cebulę, dodajemy paprykę i dusimy, często mieszając. Pod koniec, gdy papryka zmięknie, wsypujemy przyprawy. Miękką paprykę studzimy, a następnie miksujemy i mieszamy z keczupem. Sos doprawiamy jeszcze do smaku i zagotowujemy. Odstawiamy do wystygnięcia.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|