|
||||||||||
Kluski z makiemKrótki opis potrawyPyszne kluseczki.Potrzebne składniki 30 dag makaronu krajanki 25 dag maku 1/2 szklanki miodu 1 laska wanilii 1 1/2 szklanki bakalii 1 łyżka masła Etapy przyrządzania1
Mak moczymy lub zalewamy wrzatkiem i gotujemy na bardzo malutkim ogniu, pod przykryciem, az bedzie sie dawal rozcierac w palcach. Odcedzamy. Mielimy w maszynce do miesa z sitkiem do maku. Miszamy z miodem i bakaliami. Kluski gotujemy w lekko osolonej wodzie. Osaczamy. Gorace mieszamy z maslem, a nstepnie dodajemy mak.
2
Mak moczymy lub zalewamy wrzatkiem i gotujemy na bardzo malutkim ogniu, pod przykryciem, az bedzie sie dawal rozcierac w palcach. Odcedzamy. Mielimy w maszynce do miesa z sitkiem do maku. Miszamy z miodem i bakaliami. Kluski gotujemy w lekko osolonej wodzie. Osaczamy. Gorace mieszamy z maslem, a nastepnie dodajemy mak.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|