Kluski z makiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne kluseczki.

Potrzebne składniki

• 30 dag makaronu krajanki
• 25 dag maku
• 1/2 szklanki miodu
• 1 laska wanilii
• 1 1/2 szklanki bakalii
• 1 łyżka masła

Etapy przyrządzania

1
Mak moczymy lub zalewamy wrzatkiem i gotujemy na bardzo malutkim ogniu, pod przykryciem, az bedzie sie dawal rozcierac w palcach. Odcedzamy. Mielimy w maszynce do miesa z sitkiem do maku. Miszamy z miodem i bakaliami. Kluski gotujemy w lekko osolonej wodzie. Osaczamy. Gorace mieszamy z maslem, a nstepnie dodajemy mak.
2
Mak moczymy lub zalewamy wrzatkiem i gotujemy na bardzo malutkim ogniu, pod przykryciem, az bedzie sie dawal rozcierac w palcach. Odcedzamy. Mielimy w maszynce do miesa z sitkiem do maku. Miszamy z miodem i bakaliami. Kluski gotujemy w lekko osolonej wodzie. Osaczamy. Gorace mieszamy z maslem, a nastepnie dodajemy mak.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher