|
||||||||||
Karczek po królewskuKrótki opis potrawyKarczek po królewskuPotrzebne składniki karczek w plastrach - 4 szt. pieczarki - 20 dag cebula - 1 szt. żółty ser - 25 dag majonez - 1 łyżka(i) pikantny keczup - 1 łyżka(i) bazylia - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Karczek mocno zbijamy tłuczkiem do mięsa, pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, cebulę kroimy w cieniutkie plastry, ser żółty zcieramy na grubej tarce.
2
Płaską dużą brytfankę wykładamy folią aluminiowa. Układamy na niej umoczony z 2 stron w ketchupie, zbity karczek. Plaster obok plastra. Na każdy z nich układamy pokrojone pieczarki, rozdrobnione plastry cebuli (po 2 na każdy plaster karczku) posypujemy startym żółtym serem. Na wierzch każdego plastra kładziemy kopiastą łyżkę majonezu (babuni) i posypujemy szczyptą bazylii.
3
Piec około 60 minut w temperaturze 170 stopni.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|