|
||||||||||
Pudding serowyKrótki opis potrawyPyszny serowy deserPotrzebne składniki 1/2 kg białego sera 3 jajka 10 dag cukru skórka otarta z 1 cytryny i 1 pomarańczy szczypta soli 5 łyżek śmietany 4 dag mąki ziemniaczanej 10 dag rodzynek 5 dag mielonych migdałów masło i tarta bułka do formy Etapy przyrządzania1
Natłuszczam forme i obsypuje ją tarta bułka. Ser przecieram rzez sito. Zółtka ubijam z cukrem, skórką cytrynową i pomarańczową oraz solą. Smietane mieszam z mąką ziemniaczaną i bakaliami., i potem z serem. Z białek ubijam pianę. Mieszam delikatnie z masą serowa. Napełniam formę do 3/4 wysokosci. Zanurzam w kapieli wodnej do polowy i gotuje ok. 1 godziny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|