|
||||||||||
Sos awokadowy z koniakiemKrótki opis potrawyPodawać do gotowantch kalafiorów i brokułów.Potrzebne składniki 3 miękkie oeoce awokado 4 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki koniaku sok z połowy cytryny łyżka sosu sojowego (jasnego) pół szkl. zimnej przegotowanej wody sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Owoce awokado obieramy, przecinamy na pół i wyjmujemy pestki, a miąższ kroimy, skrapiamy sokiem z cytryny i miksujemy z wodą, jogurtem, sosem sojowym i koniakiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|