Roladki wieprzowe z jajkiem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Roladki wieprzowe z jajkiem

Potrzebne składniki

• grube kotlety wieprzowe (schab, szynka) - 4 szt.
• jajka - 2 szt.
• żółty ser w plastrach - 4 szt.
• musztarda - 1 łyżeczka(i)
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Posypujemy solą i pieprzem.
2
Jaja gotujemy na twardo.
3
Kotlety smarujemy musztardą, kładziemy połówkę jaja i plasterek żółtego sera.
4
Zwijamy w roladkę i spinamy wykałaczkami.
5
Roladki podsmażamy na patelni na złoty kolor.
6
Następnie dopiekamy w piekarniku ok. 15 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher