|
||||||||||
Glazura morelowaKrótki opis potrawyDodatek do ciast.Potrzebne składniki 10 dag cukru 1/4 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny 1 szklanka konfitury morelowej Etapy przyrządzania1
Miksuje konfiturę lub przecieram pprzez sito. Wodę z cukrem i sokiem z cytryny zagotowuje. Gotuje tak długo aż syrop stanie się klarowny. Do gotującego się syropu dodaje konfiturę i gotuje ok. 10 mniut. Polewa powinna być przejrzysta i gładka.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|