Muszelki w sosie pieczarkowo-smietanowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: plocia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Muszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowym

Potrzebne składniki

• makaron muszelk - 300 g
• pieczarki - 400 g
• czosnek - 1
• pęczek natki pietruszki - 1 szt.
• masło - pół kostka(i)
• śmietana 36% - 200 ml
• sól - szczypta(y)
• pieprz - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i dusić na maśle do miękkości (ok. 10 min.). Pod koniec duszenia dodać śmietankę i jeszcze chwile gotować na wolnym ogniu.
2
Doprawić solą, pieprzem i dodać czosnek przepuszczony przez praskę.
3
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody.
4
Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać.
5
Makaron wymieszać z gorącym sosem i natka pietruszki. Podac natychmiast po przygotowaniu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: plocia
plocia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (16)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher