|
||||||||||
Muszelki w sosie pieczarkowo-smietanowymKrótki opis potrawyMuszelki w sosie pieczarkowo-śmietanowymPotrzebne składniki makaron muszelk - 300 g pieczarki - 400 g czosnek - 1 pęczek natki pietruszki - 1 szt. masło - pół kostka(i) śmietana 36% - 200 ml sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i dusić na maśle do miękkości (ok. 10 min.). Pod koniec duszenia dodać śmietankę i jeszcze chwile gotować na wolnym ogniu.
2
Doprawić solą, pieprzem i dodać czosnek przepuszczony przez praskę.
3
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody.
4
Natkę pietruszki umyć i drobno posiekać.
5
Makaron wymieszać z gorącym sosem i natka pietruszki. Podac natychmiast po przygotowaniu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|