|
||||||||||
chutney jabłowyKrótki opis potrawySos podawać do zimnych pieczeni i ozorkówPotrzebne składniki 3 winne jabłka pół szkl. wody 10 dag rodzynków pół szkkl. cukru po małym strongu żółtej, zielonej i czerwonej papryki pół szkl. octu winnego 2 ząbki czosnku pół łyżeczki imbiru, sól Etapy przyrządzania1
Jabłka obrać, pokroić w kostkę, przełożyć do rondla, podlać wodą (pół szkl. wody) rozgotować na mus. Papryki po sparzeniu i zdjęciu skórki oczyścić z nasion i pokroić w drobną kosteczkę. Do musu dodać ocet, paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, sparzone rodzynki, cukier, imbir, sól. Wszystkie składniki dok ładnie wymieszac, chwilę dusuić, potem wystudzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|