Bezy czekoladowe

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bezy o smaku czekoladowym

Potrzebne składniki

• 1/2 dag gorzkiej czekolady
• 5 białek
• 25 dag cukru
• szczypta soli
• 25 dag mielonych migdałów

Etapy przyrządzania

1
Trę czekoladę na tarce. Białka lekko solę i ubijam na piane. Dodaje po trochu cukier i dalej ubijam. Potem dodaje czekolade i migdały. Mieszam. Piekarnik rozgrzewa do 160 stopni. Blachę wykladam papierem do pieczenia. Lyżeczką kłade niewielkie kupki masy bezowej. Wstawiam do piekarnika i pieke ok 30 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher