|
||||||||||
Bezy czekoladoweKrótki opis potrawyBezy o smaku czekoladowymPotrzebne składniki 1/2 dag gorzkiej czekolady 5 białek 25 dag cukru szczypta soli 25 dag mielonych migdałów Etapy przyrządzania1
Trę czekoladę na tarce. Białka lekko solę i ubijam na piane. Dodaje po trochu cukier i dalej ubijam. Potem dodaje czekolade i migdały. Mieszam. Piekarnik rozgrzewa do 160 stopni. Blachę wykladam papierem do pieczenia. Lyżeczką kłade niewielkie kupki masy bezowej. Wstawiam do piekarnika i pieke ok 30 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|