|
||||||||||
Chutney arabeskaKrótki opis potrawyPodawać do pieczonego drobiu i cielęciny.Potrzebne składniki 2 jabłka szkl. czerwonego wytrawnego wina 10 dag czerwonych porzeczek żółtko łyżeczka cukru pół łyżeczki mielonego cynamonu mielone goździki Etapy przyrządzania1
Jabłka obrać i drobno pokroić. Porzeczki umyć i włożyć do rondelka razem z jabłkami zalać winwm, rozgotować. Żółtko utrzeć z cukrem. Owoce przetrzeć przez sito i gorący mus- mieszając- powoli wlewać do kogla-mogla. So doprawić cynamonem i goździkami. Wystudzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|