|
||||||||||
Chutney ananasowyKrótki opis potrawyPodawać do pasztetów zimnych i przekąsek mięsnychPotrzebne składniki ananas pół szkl. czerwonego wytrawnego wina i octu winnego szkl. cukru 3 ząbki czosnku 5 dag mielonych migdałów 2 dag rodzynek łyżeczka mielonej ostrej papryki łyżeczka imbiru sczypra mielonych goździków sól Etapy przyrządzania1
Ananas obrać i pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć. W rondlu zagotować wino z cukrem, octem i drobno posiekanym czosnkiem. Dodać ananas, migdały, rodzynki oraz przyprawy i -mieszając- gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Wystudzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|