|
||||||||||
Moje LasaneKrótki opis potrawyMoje LasanePotrzebne składniki mielone mięso - 0,5 kg makaron płaty lasagne - 0,5 kg miękkie pomidory - 5-6 szt. cebula - szt. marchew - szt. por - szt. pietruszka w korzeniu - szt. seler - szt. Etapy przyrządzania1
Kroimy warzywa w kostkę, marchew ścieramy na tarce z grubymi oczkami. W dużym garnku podgrzewamy olej (ok. 3 cm).
2
Do rozgrzanego oleju wrzucamy warzywa. Dodajemy rozgnieciony czosnek. Kiedy warzywa duszą się w garnku, na patelni podsmażamy mieso mielone, tak żeby sie zarumieniło z obu stron.
3
Kiedy warzywa zmiękną do garnka dodajemy mięso. Trzeba je trochę rozgnieść żeby nie było dużych kawałków.
4
Po ok. 10 min dodajemy wino i za chwilkę kostkę rosołową rozpuszczoną w ciepłej wodzie. Mieszamy Dodajemy rozdrobnione pomidory. Można dodać jeszcze koncentrat pomidorowy. Pomidorów musi być tyle żeby zabarwiły mocno farsz i dodały kwaskowy aromat.Makaron przekładamy farszem, posypujemy serem i do piekarnika na ok. 10 min.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|