|
||||||||||
Świderki z sosem kukurydziano-serowymKrótki opis potrawyŚwiderki z sosem kukurydziano-serowymPotrzebne składniki makaron świderki - 300 g masło - 2 łyżka(i) kukurydza - 1 puszka(i) mleko - 1,5 szkl. starty żółty ser - 1 szkl. sól - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Kukurydzę odcedzamy z zalewy i przez chwilę miksujemy.
2
Z mąki i masła przyrządzamy zasmażkę, dodajemy stopniowo mleko, ciągle mieszając.
3
Sos odgrzewamy na wolnym ogniu, a następnie po trochu dosypujemy ser i dodajemy kukurydze. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
4
Makaron gotujemy al dente. Sos wykładamy na gorący ugotowany makaron.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|