Pomidory faszerowane

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pomidory ś doskonałe zarówno na zimno jak i na ciepło

Potrzebne składniki

• 6 pomidorów
• 6 łyżek bułki tartej
• 2 ząbki czosnku
• 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
• łyżeczka posiekanego świeżego tymianku
• 2 łyżeczki oliwy
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Odkroić wierzchy pomidorów i odłożyć, a wnętrz wydrążyć łyzeczką, posolić lekko posypać pieprzem. Wymieszać bułkę tartą z oliwą, przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, solą, pieprzem, natką i tymiankiem. Tk przyrządzonym farszem wypełnić pomidory, nakryć wierzchami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni i piec przez 15 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher