Tort z bitą śmietaną

Aktualna ocena: 0
dodany przez: russet
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bez pieczenia

Potrzebne składniki

• gorzka czekolada - 1 op.
• cukier puder - 1,5 szkl.
• masło - 20 dag
• śmietana - 15 łyżka(i)
• orzechy włoskie - 25 dag
• skórka pomarańczowa - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Czekoladę, masło i cukier utrzeć na gładką masę, dodać 5 łyżek śmietany. Włożyć do formy, wstawić do lodówki. Orzechy zemleć, utrzeć z 5 łyżkami śmietany i 1/2 szklanki cukru pusru. Masę rozsmarować na spodzie. Resztę smietany ubić z cukrem pudrem, rozłożyć na masie orzechowej. Tort ozdobić orzechami i wiśniami np. z likeru. Tort chłodzić ok. 3h w lodówce.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher