|
||||||||||
Tort z bitą śmietanąKrótki opis potrawyBez pieczeniaPotrzebne składniki gorzka czekolada - 1 op. cukier puder - 1,5 szkl. masło - 20 dag śmietana - 15 łyżka(i) orzechy włoskie - 25 dag skórka pomarańczowa - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Czekoladę, masło i cukier utrzeć na gładką masę, dodać 5 łyżek śmietany. Włożyć do formy, wstawić do lodówki. Orzechy zemleć, utrzeć z 5 łyżkami śmietany i 1/2 szklanki cukru pusru. Masę rozsmarować na spodzie. Resztę smietany ubić z cukrem pudrem, rozłożyć na masie orzechowej. Tort ozdobić orzechami i wiśniami np. z likeru. Tort chłodzić ok. 3h w lodówce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|