|
||||||||||
Pory w sosie śmietankowym z seremKrótki opis potrawyPotrawa najlepiej smakuje gdy jest posypana żółtym seremPotrzebne składniki 4 pory 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 1 1/2 szkl. mleka pół szkl. śmietanki sok z cytryny 3 łyżki startego sera sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Pory oczyścić, odciąć korzonki i liście. Przekroić pory na pół, umyć pod bierzącą wodą. Pokroić na w plasterki. Ugotować w posolonej i posłodzonej wodzie.
Tłuszcz rozpuścić dodać mąkę, kiedy spieni się, zbieleje, dolewać najpierw mleko potem śmietankę, dodać sól, cukier i sok z cytryny.
Odsączone pory włożyć do sosu.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|