Pory w sosie śmietankowym z serem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Potrawa najlepiej smakuje gdy jest posypana żółtym serem

Potrzebne składniki

• 4 pory
• 2 łyżki masła
• 2 łyżki mąki
• 1 1/2 szkl. mleka
• pół szkl. śmietanki
• sok z cytryny
• 3 łyżki startego sera
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Pory oczyścić, odciąć korzonki i liście. Przekroić pory na pół, umyć pod bierzącą wodą. Pokroić na w plasterki. Ugotować w posolonej i posłodzonej wodzie. Tłuszcz rozpuścić dodać mąkę, kiedy spieni się, zbieleje, dolewać najpierw mleko potem śmietankę, dodać sól, cukier i sok z cytryny. Odsączone pory włożyć do sosu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher