|
||||||||||
Kotlety schabowe z paprykąKrótki opis potrawyPyszne kotlety.Potrzebne składniki 4 kotlety schabowe 1 łyżka mąki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki przecieru pomidorowego 200 ml gęstej, kwaśnej śmietany olej do smażenia 1 łyżka masła sól Etapy przyrządzania1
Zbijam lekko kotlety, oprószam je mąką. Smaże na oleju. Zdejmuje z patelni. Zlewam tłuszcz z patelni, wkładam masło, dodaje drobno posiekanę cebulę, zrumieniam, następnie dodaje przecier pomidorowy, paprykę i śmietanę. Na końcu dodaje posiekany czosnek,. Doprowadzam do wrzenia, zagęszczam przez odparowanie. Doprawiam solą. Na 2 minuty wkładam kotlety do sosu. Podaje z makaronem i ryżem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|