|
||||||||||
Confit z żołądkówKrótki opis potrawyciekawe i smaczne daniePotrzebne składniki żołądki drobiowe - 500 g olej - 500 ml listki laurowe - 2 szt. ząbki czosnku - 4 szt. ziele angielskie - 4 szt. ziarna pieprzu czarnego - 8 szt. sól, pieprz - szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Umyte, oczyszczone i osuszone żołądki wkładamy do garnka, dodajemy przyprawy i zalewamy olejem, tak aby wszystkie żołądki były przykryte. Gotujemy na małym ogniu do miękkości (około godziny). Przed podaniem przerzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy chwilę na silnym ogniu, aby zrobiły się chrupkie. Odsączamy z tłuszczu, solimy i pieprzymy do smaku. Serwujemy z zieloną sałatą i grzankami. Tak przygotowane żołądki można przechowywać w lodówce w oleju, w którym się gotowały. Stanowią one wspaniałą przekąskę i smaczny dodatek do różnych sałatek.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|