|
||||||||||
Ciasteczka migdałoweKrótki opis potrawyPyszne ciasteczkaPotrzebne składniki maka - 20 dag masło - 20 dag migdały mielone - 20 dag cukier puder - 20 dag zółtka - 5 szt. cukier waniliowy - 2 łyżeczka(i) sol - 1 szczypta(y) cynamon - 1/2 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Składniki włożyć do miski i dokładnie zagnieść. Ciasto uformowac w wałek o grubości 2 cm. Pokroić na równe kawałki. Porcje uformować w kulki i ułozyć na blaszce. Kazdą kulkę udekorować migdałem. Piec ok 25 min w 160 stop.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|