Risotto ze świeżymi grzybami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszne risotto z grzybami

Potrzebne składniki

• szkl. ryżu
• 2 szkl. wody
• łyżka masła
• 50 dag grzybów
• cebula
• 2 pomidory
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Ugotowac ryz w 2 szkl. wody, owinąć w papier i ściereczki, odstawić. Grzyby pokroić w paski, cebulę posiekać. Grzyby z cebulą usmażyć na maśle. Kiedy odparuje sok, dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, chwilę dusić, po czym wymieszać z ryżem, doprawić solą i pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher