|
||||||||||
Sorbet malinowo-jogurtowyKrótki opis potrawyCoś pysznego!.Potrzebne składniki mrożone maliny - 125 g cukier - 40 g jogurt - 1,5 szkl. sok z cytryny żelatyna - 2 łyżeczka(i) białko Etapy przyrządzania1
Owoce, cukier, jogurt i sok z cytryny zmiksować. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, gdy nasiąknie odlać nadmiar wody i rozpuścić na małym ogniu w 4 łyżkach gorącej wody. Mieszając, stopniowo dodawać do masy owocowej. Z białka ubić sztywną pianę i ostrożnie wymieszać z masą owocową.
Wstawić do zamrażarki. Gdy sorbet prawie stężeje, wyjąć i dokładnie wymieszać. Wstawić z powrotem do zamrażarki i zaczekać, aż znów zamarznie.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|