Zapiekane jabłka w kremie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: russet
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Proste i pyszne.

Potrzebne składniki

• twarde jabłka - 4 szt.
• cukier
• konfitura (np. wiśniowa)
• jajka - 4 szt.
• bułka tarta - 2 łyżka(i)
• skórka cytrynowa

Etapy przyrządzania

1
Obrane i wydrążone w środku jabłka, lekko obgotować (tak, by się nie rozleciały), posypać cukrem, napełnić konfiturami i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przygotować krem: 4 żółtka utrzeć z 4 łyżkami cukru, dodać bułkę tartą i skórkę z cytryny. Ubić pianę z 4 białek i wszystko wymieszać. Kremem polać jabłka i zapiec w średnio nagrzanym piekarnik.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher