|
||||||||||
Kurczak 5 smakówKrótki opis potrawyKurczak w 5 smakach- prawie po chińsku:)Potrzebne składniki FIlet z piersi kurczaka Czerwone papryki - 1 duża szt. Cukinia - 1 szt. Sos sojowy - 1 łyżka(i) Cebula - 1 szt. Mieszanka chińska Grzyby Mun - kilka szt. Przecier pomidorowy - 2 łyżka(i) Czosnek - 3 ząbek(ząbki) Przyprawa do kuuchni chińskiej - 1/2 op. Ryż- na 4 porcje Etapy przyrządzania1
Przygotowujemy marynatę z czosnku (drobno pokrojonego), sosu sojowego, przypraw. Kurczaka kroimy na kawałki i wrzucamy do marynaty, odstawiamy na min. 1 h.
2
Paprykę, cukinię kroimy w paski, a cebule w piórka.
3
Rozgrzewamy mocno patelnię (lub woka) i wrzucamy kurczaka. Smazymy az bedzie miękki i biały. Kolej na warzywa i grzybki. Pamietęjmy, że nie zmniejszamy ognia podczas smażenia.
Pod koniec wrzucamy mieszanke chińską. Dodajemy koncentrat pomidorowy.
W razie potrzeby przyprawić solą, lub przyprawą chińską.
Jak podawać?Z ryżem Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|