|
||||||||||
Udka kurczaka na ostroKrótki opis potrawyPomysł na udkaPotrzebne składniki 4 udka kurczaka 1 łyżeczka ostrejc papryki w proszku 2 łyżki oliwy sól Etapy przyrządzania1
Myje i susze udka. Rozgrzewam piekarnik. Oliwę mieszam z papryką, smaruje udka. Każde udko zawijam w folię aluminiową, układam na brytfance i wstawiam do gorącego piekanika. Po 1/2 godziny sprawdzam czy mięso jest miękkie, rozwijam i odkryte zrumieniam. Przed podaniem solę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|