Roladki po duńsku

Aktualna ocena: 0
dodany przez: plocia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Roladki po duńsku

Potrzebne składniki

• szynka wieprzowa - 40 dag
• jajka - 2 szt.
• masło - 1 łyżka(i)
• żółty ostry ser - 10 dag
• mąka - 2 szczypta(y)
• natka pietruszki - szt.
• pieprz - szczypta(y)
• sól - szczypta(y)

Etapy przyrządzania

1
Mięso podzielić na cztery porcje, lekko zbić tłuczkiem, posolić i oprószyć pieprzem.
2
Ugotowane na twardo i ostudzone jajka pokroić na połówki, ser pokroić w słupki.
3
Na mięsie ułożyć żółty ser oraz połówki jajek, posypać natką pietruszki. Mięso zwinąć w rulon i przewiązać nitką lub spiąć specjalną igłą.
4
Usmażyć na złoty kolor. Zrazy przełożyć do rondla, wlać 1/2 szkl. wody i dusić na niewielkim ogniu, aż będą miękkie.
5
Podawać z ryżem lub kluseczkami i surówką z czerwonej kapusty.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: plocia
plocia
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (16)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher