|
||||||||||
Jabłka faszerowane wątróbkąKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki jabłko - 8 szt. watróbka drobiowa - 1/2 kg czosnek - 2 masło - 1 1/2 łyżka(i) kobniak - 1 op. Etapy przyrządzania1
Jabłka upiec na półtwardo, odciąć górę, wydrążyć środek.
Wątróbki usmażyć na maśle z czosnkiem i koniakiem. zmiksować na gładką masę, dodać jajka, wymieszać. Masą wypełnić jabłka, przykryć żurawiną wymieszaną z miodem. Zapiec 10 min w 220stopni, podawać natychmiast.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|