|
||||||||||
Krem z truskawkamiKrótki opis potrawyPyszny deser na podwieczorekPotrzebne składniki szklanka drobnych truskawek 2 jajka 3 łyżki cukru łyżeczka żelatyny Etapy przyrządzania1
Żelatynę rozpuszczam w zimnej wodzie i zagotuje, potem ją ostudze. Żółtka ucieram z cukrem, ubijam sztywną piane z białek. Miksuje truskawki, dodaje wraz z żelatyną do żółtek, ubijam za pomocą miksera, łącze z pianż z białek. Starannie mieszam. Schładzam w lodówce.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|