|
||||||||||
Karp w piwieKrótki opis potrawyPomysł na karpiaPotrzebne składniki 1 karp królewski 1/2 szklanki jasnego piwa 4-5 gożdżików 1 łyżki octu winnego 1 cebula masło do smażenia 5 dag rodzynek 1/2 łyżeczki otartej skórki z cytryny sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Karpia sprawiam. Kroję go w dzonka, skrapiam octem i posypuje utłuczonymi gożdzikami, oprószam solą i pieprzem. Cebulę kroję w kostkę i szkle na maśle. Wlewam piwo, wkładam rybę i duszę ją pod przykryciem na małym ogniu ok 1/2 godziny. Karpia wyjmuje i trzymam w ciepłym miejscu. Do sosu dodaje rodzynki i skórke cytrynową. Zagotowuje. Sosem polewam rybę . Palce lizać.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|