Losoś imbirowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania z ryb
• Grillujemy
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

pyszna rybka z grilla

Potrzebne składniki

• filety z łososia - 60 dag
• cytryna - 1 i 1/2 szt.
• oliwa - 10 łyżka(i)
• kawałek imbiru
• sól morska - 1/2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Filet przekrój na dwie części.Z cytryny wyciśnij sok.Imbir zetrzyj na tarce.W misce wymieszaj oliwe z sokiem z cytryny,imbirem i szczyptą soli.Rybę włóż do marynaty i odstaw na 30 mniut.Potem filety ułóż na tackach i piecz na grillu 20 minut,kilkakrotnie obracając.

Jak podawać?

na gorąco Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher