|
||||||||||
Panierowane solone śledzie
Krótki opis potrawyRybka!Potrzebne składniki 3/4 kg filetów śledziowych sok z 1 cytryny 1 jajko 5 łyżek tartej bułki olej do smażenia Etapy przyrządzania1
Filety płuczemy, suszymy, skrapiamy sokiem z cytryny i zostawiamy na godzinkę. Znowu suszymy i obtaczamy w mące, potem w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na oleju z obu stron na złoty kolorek. Podajemy z ziemniakami.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię![]() |
![]() ![]()
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
![]() ![]()
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|